Lunge- og Allergiklinikken Hellerup

Høfeber

De almindeligste gener fra øjne og næse - bortset fra forkølelser - er høfeber, allergisk helårssnue og ikke allergisk stoppet næse/snue.

Høfeber

Du har symptomer forår og sommer, og du er typisk 15-25 år, har nyseture, snue og øjenkløe om foråret, hvis du er birkepollen allergisk og om sommeren, hvis du ikke tåler græspollen. Du kan også godt få vejrtrækningsproblemer især, når du løber. Du kan få kløe i munden, når du spiser æbler og nødder og har en række andre ting som giver krydsallergi, når du spiser frugter og grøntsager. Du får en liste af, hvad der hyppigt giver krysdsallergi, når du har pollenallergi især birkepollenallergi.

Helårs-allergisk snue

Du har symptomer hele året. Du nyser i en uendelighed, næsen løber, og øjnene kan være irriterede. Hvis du har støvmideallergi, har du oftest symptomer om morgenen. Hvis du har allergi for pelsdyr, får du symptomer, når du udsættes for dyrene.

Du vil også reagere på irritanter som støv og røg.

Helårs ikke-allergisk snue

Næsen er ofte meget stoppet, den kan også løbe, og du kan nyse hele tiden. Symptomerne ligner den allergiske snue, men fremkaldes ikke af allergi men overreaktion for de talrige irritanter, vi omgives af. Hvis en almindelig priktest har været negativ, har du denne type snue. Ofte er der bihuleproblemer, nedsat/manglende lugtesans, trykken over øjnene og måske øreproblemer med undertryk, kløen og påvirket hørelse. Bedst om ørelægen har set på dig inden.